CLASIFICAREA APARATELOR DE CAFEA

In zilele noastre au aparut o variata gama de automate de cafea sau de expresoare, de o calitate superioara si care pot intampina intr-un mod eficient atat nevoile, gusturile cat si posibilitatile de tip financiar ale diversilor clienti.

Mai jos va facem o clasificarea a acestor aparate de cafea, ca sa puteti sa le intelegeti mai usor si anume:

1. Aparate sau expresoare pentru acasa: aici exista patru categorii de espressoare casnice: cu pompa, fara pompa, automate, cu capsule de cafea.
– Expresoarele cu pompa sunt utilizate in consumul casnic, functioneaza cu cafea macinata, este fiabil si necesita o intretinere permanenta.
– Expresoarele fara pompa sunt asemanatoare cu filtrele de cafea, iar cafeaua se prepara in aproximativ 3-4 minute.
– Expresoarele de tip automat sunt aparate de cafea care prezinta o rasnita incorporata, pot sa ofere in mod simultan 2 espresso si prezinta in functie de model, rezervor cu lapte inclus.
– Aparatele cu capsule pentru cafea sunt asemanatoare cu cele clasice, cu diferenta ca aici cafeaua e realizata pe baza capsulelor de cafea. Avantajul prepararii unui espresso in astfel de aparate este acela ca, preparatul va fi unul de calitate.

2. Expresoare pentru birou: acestea sunt aparate de cafea care se folosesc de obicei la un birou si de preferat sunt cele automate sau cele cu capsule. Aceste tipuri de espressoare va ofera o cafea intr-un mod mai rapid si sunt recomandate pentru un consum mai ridicat. Se intretin destul de usor, procesul de intretinere realizandu-se in mod automat. Aceste expresoare sunt indicate pentru un maxim de consum de 30 cafele pe zi.

3. Aparate profesionale pentru bar: in acest caz se folosesc aparate de bar profesionale unde este necesara folosirea rasnitelor separate. Se pot utiliza si aparate de cafea cu rasnita incorporata care sunt foarte usor de utilizat, insa cafeaua rezultata este mai scazuta.

4. Automate de cafea pentru spatii publice si institutii publice: aceste aparate de cafea se gasesc in locuri cu trafic mai ridicat si sunt prevazute cu sistem de plata si consumatorul poate sa isi ia singur bautura pe care o doreste. Cafeaua are o calitate medie si cu cat un aparat de cafea este mai performant cu atat el poate sa ofere variate tipuri de produse.

5. Automate de cafea pentru bauturi reci: aceste tipuri de aparate sunt amplasate in locuri unde deja este un aparat de cafea automat. Functioneaza cu sistem independent de plata sau poate sa se foloseasca sistemul de plata al aparatului de cafea.

Articol oferit de Cafea Birou – www.cafeabirou.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s